Fotós könyvtár 1. - The Polaroid Book

| Címkék: album ajánló fotós könyvtár the polaroid book | 2011.01.27. 22:00

 Azt hiszem mindenki tudja mi is az a Polaroid. Bár manapság már nem olyan népszerű ez a fajta fényképezőgép mint egykor. Ennek tudható be az is, hogy a Polaroid 2008 elején felhagyott a hozzávaló film gyártásával. Már-már mindenki azt hitte, hogy kedvenc fényképezőgépeink ezután már csak díszként funkcionálhatnak, ám ekkor mindenki meglepetésére az Impossible Project nevű csoport újra gyártani kezdte az instant-filmet. De ez egy másik sztori... 

 

 2005-ben a Taschen gondozásában jelent meg a The Polaroid Book című album, a kiadó fennállásának 25. évfordulója alkalmából, méltón állítva emléket ennek a már majdnem elfeledett technikának. A kiadvány 254 fényképet tartalmaz 203 múvésztől, köztük olyan nevekkel mint Andy Warhol, Helmut Newton, Elliott Erwitt vagy Ansel Adams. A bevezetőben megismerhetjük a cég történetét a kezdetektől, (a Taschen szokása szerint angol, német és francia nyelven), az album végén pedig megtaláljuk az ősszes jelentős modell leírását kezdve az 1954-ben bemutatott Polaroid 80 Highlandertől, ez volt az első kompakt méretű instant kamera, az 1972-ben megjelent SX-70 Deluxe-ig, mely a cég egyik legnépszerűbb modellje.

 Ez volt az egyik első könyv a kis fotós "könyvtáramban". Bárkinek ajánlani tudom aki szereti a jó fotókat, vagy szintén imádja magát az instant fotózást. Én anno 5 font körül vettem az enyémet Lononban, az Amazonon is ilyen áron kapható, ami szerintem nagyon barátságos ár egy ilyen remek kiadványért.

A most következő képek mindegyie szerepel az albumban.

 

 

 

 

 

 

 

Utolsóként pedig jöjjön a kedvenc képem, illetve nem is kép, inkább egy képekből összerakott műalkotás David Hockneytől:

 

 

 A következő könyvajánló témája egy National Geographic kiadvány, ami a Világ képekben címet viseli, és melynek borítóján rögtön szembetalálkozunk az egyik legismertebb portréval amit valaha készítettek...

A bejegyzés trackback címe:

https://photozone.blog.hu/api/trackback/id/tr52619314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása