Nick Brandt

| Címkék: természetfotó honlap ajánló profi fotós nick brandt | 2011.02.03. 22:41

 

1966-ban született Londonban. Festészetet és filmkészítést tanult a St. Martins School of Art-ban. 1992-ben Amerikába költözött ahol videóklippeket rendezett. Dolgozott Michael Jacksonnal, Mobyval. 1995-ben Tanzániában forgatott klippet Michael Jackson Earth Song című számához mikor beleszeretett Afrikába, és az ott élő állatokba. Az elkövetkező években arra próbált rájönni, hogy örökíthetné meg az érzéseit, az állatok iránt érzett szeretetét filmen, de nem járt sikerrel. Azonban rájött hogy a fotográfia a megoldás... Egyedi stílusa mára védjegyévé vált, három albuma jelent meg, és a világ minden táján szerveztek már képeiből kiállítást.

 

 A képei szinte semmiben nem hasonlítanak a megszokott, színes, dookumentumfilm szerű természetfotókhoz. Középformátumú fekete-fehér filmre készíti képeit egy Pentax 67II-vel és 2 fix objektívvel. Brandt nem használ tele-, vagy zoomobjektívet, szerinte ha közel van az állatokhoz könnyebben be tudja mutatni a valódi természetüket és viselkedésüket. "Nem készíthetsz portrét egy emberről 100 méter távolságból úgy, hogy meg is tudd mutatni a valúdi hangulatát. Ez csak úgy érhető el, ha közel mész hozzá." Képeinek egy része nagyon hasonlít a hagyományos stúdió-portrékhoz, azzal a különbséggel, hogy nem embereket használ modellnek. Azonban vannak olyan képei is, amelyeken drámai tájképekbe helyezi az élőlényeket, és ezzel nem csak azok lesznek hangsúlyosak a képen.

 
 
 
Bár hagyományos, analóg géppel dolgozik, miután előhívta a negatívokat beskenneli őket és Photosopban végzi az utómunkát. Képein felfedezhető hogy előszeretettel használja a dodge/burn funkciót. Soha nem ad hozzá a képhez, vagy klónoz már rajta lévő állatokat, Amit látunk az pontosan az amit ő látott a keresőn keresztül.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://photozone.blog.hu/api/trackback/id/tr452637077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása